Vår datorsal

Datorsalen har 11 elevdatorer och en lärardator. Lärardator och elevdatorer ingår i ett snabbt internetanslutet nätverk.

Projektor

Studiecirklar och tematräffar genomföres i vår ljusa datorsal med ljusstark projektor kopplad via växel till lärardatorn eller lärarens egen Laptop/Surfplatta/Mobil.. 

Trådlöst nätverk

Har du med din egen Laptop med inbyggt WiFi kan du utnyttja vårt snabba internetanslutna trådlösa nätverk. 

Operativsystem

Samtliga datorer har Windows 10 Pro 64 bitars operativsystem. version 21H1,  med de appar som ingår i Windows 10 tex Foton och E-post.

Programvara

I våra datorer finns bland annat följande program i aktuella versioner:
 - Webbläsare Microsoft Edge och Chrome
- MS Office 2013 med Word, Excel och PowerPoint
- Audacity
- VLC mediaspelare
- Program för släktforskning 

Operativsystem och MS Office är skänkta till klubben av Microsoft.
Vi eftersträvar att vara i framkant av utvecklingen och uppdaterar efter hand såväl maskinvara som programvara.


Datorsalen är utrustad med en snabb laserskrivare med inbyggd skanner. För en billig penning kan du via den snabbt ta kopior på medhavda dokument som brev, recept tidningsartiklar, skriva ut medhavda data från skiva eller USB-minne eller sådant du finner när du surfar på nätet med datorsalens datorer.

Vi har även en Epson-scanner av hög kvalite som vi använder för att skanna pappersbilder, negativ eller dior direkt in i datorn eller ner på ett USB-minne.
Klubben erbjuder nu alla medlemmar i SeniorNet Hässelby-Vällingby att med handledare skanna sina egna bilder i vår lokal Sorterargatan 4 1tr.
Se närmare här: Skanna egna bilder